flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підвищення кваліфікації в.о. голови суду Надії ЛУЩАК

26 вересня 2024, 10:31
     Сьогодні в.о. голови Тлумацького районного суду Надія ЛУЩАК бере участь у семінарі для суддів місцевих загальних судів і помічників суддів місцевих загальних та апеляційних судів на тему: "Обмежувальний припис як запобігання домашньому насильству: підстава видачі та продовження. Судова практика", який проводиться Дніпровським регіональним відділенням Національної школи суддів України у програмі “Zoom”.
     Вітальною промовою захід відкриє Володимир ПОПЛАВСЬКИЙ – директор Дніпровського регіонального відділення Національної школи суддів України, суддя у відставці, кандидат юридичних наук, заслужений юрист України.
     Підготовку суддів розпочне викладач Олександр МІРОШНИЧЕНКО з теми про загальні положення (особи, які можуть звернутись з заявою про видачу обмежувального припису. Порядок звернення до суду. Судовий збір. Зразки заяв про видачу обмежувального припису). Викладач Василь СТОВБА БАБАНЛИ в свою чергу розповість слухачам про взаємодію між суб’єктами протидії домашньому насильству, а саме поліції та суду. Роботу з кривдниками та профілактику нових правопорушень (проходження програми для кривдників). Лектор Зоряна КОШУЛИНСЬКА висвітлить тему судово-психологічної експертизи психічного та фізичного насилля. Психологічних особливостей постраждалих від домашнього насилля, які необхідно враховувати в рамках судочинства. Тренер Дмитро ПАРФЬОНОВ акцентує увагу слухачів на темі, що стосується порівняння термінового заборонного, обмежувального приписів; обмежувальних заходів при обранні запобіжного заходу та обмежувальних заходів при призначенні покарання. Завершальну лекцію проведе викладач Анастасія МИХАЛЬЧЕНКО, яка розповість про порядок розгляду та виконання рішення суду про видачу обмежувального припису, актуальну судову практику у справах про видачу обмежувальних приписів.
     На завершення семінару передбачено підведення підсумків та анкетування, а також видача електронної форми сертифіката Національної школи суддів України.