flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як військовослужбовцю отримати підйомну допомогу: роз’яснення і зразок рапорта

22 квітня 2024, 12:23

     Підйомна допомога – це грошова допомога, яка виплачується у разі переїзду військовослужбовців, які проходять службу за контрактом, та тих, які проходять кадрову службу, службу за призовом осіб офіцерського складу ЗСУ. Грошове забезпечення та соціальний захист військовослужбовців є актуальними питаннями, які часто виникають під час служби в ЗСУ. При виконанні своїх обов’язків військовослужбовці можуть зустрітися із ситуаціями, які пов’язані з переїздом на нове місце служби, передислокацією військових підрозділів або зарахуванням на навчання до військового навчального закладу. У Координаційному центрі з надання правової допомоги роз’яснили, чи пропонується грошова допомога у таких випадках.

    Що таке підйомна допомога Підйомна допомога

    – це грошова допомога, яка виплачується у разі переїзду військовослужбовців, які проходять військову службу за контрактом, та тих, які проходять кадрову військову службу, військову службу за призовом осіб офіцерського складу Збройних Сил України:

    -на нове місце військової служби в інший населений пункт у зв’язку з призначенням на військову посаду, зарахуванням на навчання до військових навчальних закладів термін навчання в яких становить шість місяців і більше, без збереження посади за попереднім місцем служби; 

    -у зв’язку з передислокацією військової частини. Розмір підйомної допомоги Підйомна допомога виплачується в розмірі:
місячного грошового забезпечення на військовослужбовця;
50 відсотків місячного грошового забезпечення на кожного члена сім’ї військовослужбовця, який переїхав з ним на нове місце військової служби.

   За посиланням: https://sud.ua/uk/news/ukraine/298781-kak-voennosluzhaschemu-poluchit-podemnuyu-pomosch-razyasnenie-i-obrazets-raporta