flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Спроби оформити на одну особу кількох доглядачів і отримати відстрочку блокуватимуться за допомогою Реєстру військовозобов’язаних

17 квітня 2024, 12:58

     Новий закон про мобілізацію передбачає, що за допомогою Реєстру військовозобов’язаних «Оберіг» автоматично блокуватиметься надання відстрочки більш, ніж одному доглядачу за хворою особою чи особою з інвалідністю.

    Новий Закон про посилення мобілізації №3633-IX (законопроект 10449, який парламент ухвалив 11 квітня) передбачає автоматизоване запобігання спробам оформити на одну особу з інвалідністю кількох доглядачів.

    Так, нова ч. 9 статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», яка регулює питання відстрочки від призову, визначає, що «Єдиним державним реєстром призовників, військовозобов’язаних та резервістів забезпечується неможливість надання відстрочки від призову на військову службу під час мобілізації більше ніж одному військовозобов’язаному з підстав, зазначених у пунктах 9–14 частини першої цієї статті».

   За посиланням:https://sud.ua/uk/news/publication/298399-popytki-oformit-na-odnogo-cheloveka-neskolkikh-zanyatykh-ukhodom-za-nim-i-poluchit-otsrochku-budut-blokirovatsya-s-pomoschyu-reestra-voennoobyazannykh