flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Засуджено осіб, які ухилялися від призову

15 грудня 2022, 10:48

     Тлумацьким районним судом винесено вироки відносно осіб, які ухилялися від призову на військову службу під час мобілізації на особливий період. Дії обвинувачених суд кваліфікував за ст. 336 КК України.

    Дані особи в судовому засіданні свою вину визнали повністю та підтвердили всі обставини, зазначені в обвинувальному акті, а саме: підтвердили, що пройшли військово-лікарську комісію та отримали повістки на відправку до ЗСУ, проте не прибули до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки без поважних причин. Ствердили, що щиро розкаються, запевнили суд, що більше такого вчиняти не будуть, просили суворо не карати.

    Суд визнав їх винуватими у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, та призначив обвинуваченим покарання по 3 (три) роки позбавлення волі кожному.

     На підставі ст. 75 КК України їх було звільнено від відбування основного покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі з випробуванням та встановлено іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

     Покладено на обвинувачених обов’язки, які передбачені ст. 76 КК України.

    Статтею 65 Конституції України визначено, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України!  

     У всі часи захищати рідну землю було справою честі та гідності мужніх людей, дійсних патріотів своєї країни, святим обов’язком кожного громадянина. Не потрібно панікувати та ухилятись від воєнних обов’язків. Навпаки, краще з чистим сумлінням і гордістю відстояти незалежність нашої держави.

    Пам’ятаймо: що б там не було, які б не були зараз чи в майбутньому труднощі, яким б несподіваним і підступним не був ворожий удар, ніколи ворогу не перемогти нас.


Слава Україні!
Героям слава!