flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчання з працівниками суду щодо заповнення е-декларації

04 березня 2021, 09:01

     З метою забезпечення вчасного подання та належного заповнення електронної декларації, сьогодні, 04 березня 2021 року, заступником керівника апарату Тлумацького районного суду Івано-Франківської області Оксаною Риндич з працівниками суду проведено навчання щодо особливостей заповнення електронних декларацій.

    Доповідач зазначила, що відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

    Присутніх було ознайомлено з особливостями декларування інформації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру, основними вимогами, які висуваються до державних службовців щодо заповнення електронних декларацій, покроковому заповненні декларації, правильному внесенні усіх відомостей. Звернуто увагу на типові помилками при заповненні декларації, новації та особливості декларування доходів у 2021 році.

   Оксана Риндич звернула увагу присутніх на те, що за несвоєчасне  подання без поважних причин декларації передбачено адміністративну відповідальність (ст.1726 Кодексу України про адміністративні правопорушення), а за умисне неподання  декларації – кримінальну відповідальність (ст. 3661 Кримінального кодексу України).