flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Змінюється порядок накладення штрафів за порушення правил паркування

26 вересня 2018, 16:42

27.09.2018 року набирає чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери паркування транспортних засобів».

Слід зазначити, що відповідно до даних змін за ч. 1 ст. 14–2 КУпАП передбачено, що відповідальність, зокрема за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису) несе відповідальна особа - фізична особа або керівник юридичної особи, за якою зареєстровано транспортний засіб (деталізовані також інші відповідальні особи).

Відповідальна особа, зазначена у ч. 1 ст. 14–2 КУпАП, звільняється від відповідальності за адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані в автоматичному режимі, або за порушення правил зупинки, стоянки, паркування транспортних засобів, зафіксовані в режимі фотозйомки (відеозапису), у випадках, передбачених статтею 279–3 цього Кодексу (якщо протягом 20 календарних днів з дня вчинення відповідного правопорушення або з дня набрання постановою по справі про адміністративне правопорушення законної сили: ця особа надала документ, який підтверджує, що до моменту вчинення правопорушення транспортний засіб вибув з її володіння внаслідок протиправних дій інших осіб, або щодо протиправного використання іншими особами номерних знаків, що належать її транспортному засобу; особа, яка керувала транспортним засобом на момент вчинення зазначеного правопорушення, звернулася особисто до органу (посадової особи), уповноваженого розглядати справи про адміністративні правопорушення, із заявою про визнання зазначеного факту адміністративного правопорушення та надання згоди на притягнення до адміністративної відповідальності, а також надала документ (квитанцію) про сплату відповідного штрафу).

Крім того, порушення порядку тимчасового затримання транспортних засобів та їх зберігання, у тому числі здійснення такої діяльності без відповідного поліса обов’язкового страхування цивільної відповідальності суб’єкта господарювання, що надає такі послуги, за шкоду, яка може бути заподіяна транспортному засобу при здійсненні його транспортування та/або зберігання тягне за собою накладення штрафу на керівника суб’єкта господарювання, фізичну особу - підприємця від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1190 грн. до 1700 грн.).

 

За посиланням: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2262-19/print

 

Прес-служба суду

Риндич (03479) 2-27-86