flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддею Уляною ЛУКОВКІНОЮ підвищено рівень кваліфікації

08 грудня 2023, 15:21

     Упродовж 04-08 грудня 2023 року голова Тлумацького районного суду Івано-Франківської області – суддя Уляна ЛУКОВКІНА проходила підготовку для суддів місцевих загальних судів,  організовану Національною школою суддів України. Дана підготовка проводилась з метою підвищення рівня кваліфікації судді, на виконання вимог статті 24 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та рекомендацій Національної школи суддів України .

    В процесі підготовки лекторами були висвітлені теми особливостей розгляду кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, оцінки досягнень та викликів в застосуванні МГП в судових рішеннях в Україні, використання ЄСІТС під час розгляду цивільних справ: окремих правових позицій ВС, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами (ст. 286 КК), особливостей кваліфікації та сукупність злочинів, розгляд справ про злочини проти основ національної безпеки України, проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, психологічні особливості ефективного спілкування в професійній діяльності суддів, сімейні спори у практиці Верховного Суду, ефективні способи захисту прав власників і користувачів земельних ділянок: актуальна практика Великої Палати Верховного Суду.

    Також обговорювалися особливості кваліфікації воєнних злочинів за міжнародним і національним законодавством, особливості призначення покарання за вчинення військових кримінальних правопорушень. Учасники детально розглянули проблемні питання застосування норм права у трудових правовідносинах, підвищили обізнаність щодо сучасних тенденцій спорів про визнання заповітів недійсними.

    Під час навчання слухачі не тільки прослухали доповіді лекторів, а й обмінялися власним досвідом роботи та поставили запитання досвідченим фахівцям.