flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Тлумацькому районному суді проведено зустріч з новим складом присяжних

06 вересня 2023, 15:22

     Рішеннями Обертинської селищної ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області від 24.05.2023 року № 2158-28/2023, Олешанської сільської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області від 09.06.2023 року № 02-24/2023 та Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області від 15.06.2023 року № 2456-26/2023 затверджено списки присяжних Тлумацького районного суду Івано-Франківської області у зв'язку з закінченням повноважень присяжних, які були попередньо обрані на три роки.                                                                                              

     Помічником голови суду Уляни ЛУКОВКІНОЇ – Віталієм ГРОШЕВИМ в приміщенні суду проведено ознайомчу бесіду з новопризначеними присяжними з метою інформування їх про права і обов'язки, обговорені питання, які виникають при розгляді справ за участі присяжних. Зосереджено увагу на те, що суд присяжних – це особлива форма здійснення державної влади, зокрема, судової, безпосередньо громадянами шляхом їх участі у відправленні правосуддя.                                                                                             

    Повноважні присяжні в складі суду прийматимуть рішення у розгляді певних справ наступні три роки. Також присяжним за час виконання ними обов'язків у суді виплачується винагорода, розрахована виходячи з посадового окладу судді місцевого суду, з урахуванням фактично відпрацьованого часу, відповідно до порядку визначеного Державною судовою адміністрацією України.                                                                         

    Крім того, присяжних повідомлено про необхідність подачі декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, під час виконання ними обов’язків у суді.                                                                                             

    Наприкінці зустрічі учасникам подякували за виявлення бажання брати участь у здійсненні правосуддя.