flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Мобінг на роботі: види та відповідальність

09 червня 2023, 10:46

Сьогодні, консультантом суду Світланою КРУХОВСЬКОЮ, проведено навчання з працівниками суду, на тему: «Мобінг на роботі: види та відповідальність». Основною метою навчання було запобігти проявам мобінгу  в колективі.                                             

Лектором Світланою КРУХОВСЬКОЮ зазначено, що мобінг (цькування) – це дії роботодавця або окремих працівників трудового колективу, які спрямовані на приниження гідності та честі працівника, його професійної (ділової) репутації у формі психологічного та/або економічного тиску, зокрема із застосуванням засобів електронних комунікацій, створення стосовно нього напруженої, ворожої, образливої атмосфери, у тому числі, що змушує особу недооцінювати власну професійну придатність.                      

Часто людина, яка відчуває приниження і цькування на роботі, не знає, куди звертатися за допомогою. Варто запам’ятати, що цими питаннями займається Державна служба з питань праці.                                                                                                       

Роботодавець зобов’язаний вживати заходів для забезпечення безпеки і захисту фізичного та психічного здоров’я працівників, здійснювати профілактику ризиків та напруги на робочому місці, проводити інформаційні, навчальні та організаційні заходи щодо запобігання та протидії мобінгу (цькуванню).                                                                            

Тому поважаймо один одного та враховуймо інтереси кожного.