flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судитимуть за ухилення від призову на військову службу

03 жовтня 2022, 15:30

       На розгляд до Тлумацького районного суду Івано-Франківської області надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336  Кримінального кодексу України. Дана стаття передбачає покарання за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за призовом осіб із числа резервістів в особливий період.

      За даними досудового розслідування, обвинувачений – уродженець та житель Івано-Франківського району Івано-Франківської області, пройшов військово-лікарську комісію в зазначеній установі, за результатами якої визнаний придатний за станом здоров’я до військової служби.

     Після вручення повістки та роз’яснення її змісту і наслідки не прибуття до територіального центру комплектування та соціальної підтримки Івано-Франківської області для подальшого відправлення до Збройних Сил України для проходження військової служби. Останній діючи умисно, не прибув до 3-го відділу Івано-Франківського територіального  центру комплектування та соціальної підтримки  Івано-Франківської області. По даному кримінальному провадженню призначено судове засідання.

    Тому, не будьмо байдужими, бо згідно ст.65 Конституції України передбачається, що захист Вітчизни, незалежності та територіальної цілісності України, шанування її державних символів є обов’язком громадян України!