flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Насильству – НІ!

15 вересня 2022, 14:34

    Консультантом Тлумацького районного суду Івано-Франківської області КРУХОВСЬКОЮ Світланою Михайлівною спільно із інспектором сектору ювенальної превенції відділення поліції №5 м. Тлумач РУП ГУНП в Івано-Франківської області лейтенантом поліції КУЧУК Юлією Володимирівною, проведено правовий урок на тему: «16 днів проти насильства» із учнями 3-Г класу Тлумацького ліцею №1 Тлумацької міської ради Івано-Франківського району Івано-Франківської області, класним керівником якого є ТАНЧАК Світлана Романівна. Запрошена на даному заході – заступник директора з виховної роботи Тлумацького ліцею №1 ПРИВЕДА Ольга Миколаївна.

     Метою заходу було  привернути увагу до проблем подолання насильства в сім'ях жорстокого поводження з дітьми, ознайомлення дітей з їхніми правами та обов’язками.

     Дана тема є досить актуальною на даний час. Насильство є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. Насильство часто присутнє в  житті, а ми відіграємо в ньому певну роль. Залежно від ситуації ми є свідками, жертвами або ж кривдниками. Трагічність ситуації в тому, що свідки чи жертви насильницької діяльності переносять модель кривдницької поведінки у власне життя та продовжують чинити насильство.

     Варто відзначити, що діти активно брали участь в обговоренні даної теми, відповідали на поставлені їм питання.

    В ході зустрічі консультантом суду було  представлено дітям науково-пізнавальні мультфільми щодо видів насильства. Усім учням вручено  інформаційно-просвітницькі матеріали – пам’ятку для дітей про їх права та обов’язки.

    Найголовніше  правило  НЕ  МОВЧАТИ! Розкажіть друзям, знайомим, сусідам  або  родичам  про  такі факти. Попередьте їх про можливу небезпеку та попросіть допомогти.