flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вчинив умисне вбивство – 10 років позбавлення волі

06 травня 2022, 16:15
     Сьогодні, 06 травня 2022 року, Тлумацьким районний судом Івано-Франківської області закінчено розгляд кримінального провадження відносно жителя одного з сіл поблизу міста Тлумача Івано-Франківського району Івано-Франківської області, який обвинувачувався у вчиненні умисного вбивства (ч. 1 ст. 115 КК України).
     Вироком суду обвинуваченого визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, та призначено покарання у виді 10 років позбавлення волі. Цивільний позов потерпілої про відшкодування моральної та матеріальної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, задоволено частково. Стягнено з обвинуваченого на користь потерпілої 750000,00 грн. моральної шкоди. В задоволенні решти вимог цивільного позову – відмовлено.
     В ході судового розгляду даного кримінального провадження встановлено, що подія мала місце у червні 2021 року. Обвинувачений, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи в одному із сіл поблизу міста Тлумача Івано-Франківського району Івано-Франківської області, маючи намір добратися до місця проживання у м. Тлумач, зупинив автомобіль. Під час поїздки в салоні автомобіля між водієм та обвинуваченим виник словесний конфлікт, який в подальшому переріс у бійку.
     В ході конфлікту, на ґрунті раптово виниклих неприязних відносин, у обвинуваченого виник злочинний умисел на позбавлення життя водія. Обвинувачений, взявши у руку ніж, який мав при собі, наніс один удар в ділянку грудної клітки потерпілого спереду, спричинивши тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колотої рани грудної клітки справа, що призвело до масивної внутрішньої крововтрати. Після чого вийшов з автомобіля потерпілого та пішов до себе додому.
     Водій, не приходячи до свідомості, від отриманих тілесних ушкоджень помер в закладі охорони здоров’я.