flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У повістці має стояти підпис особи, якій вона призначена – суд скасував постанову начальника ТЦК про притягнення до відповідальності за неявку до ТЦК

03 травня 2024, 13:38

      Для встановлення складу правопорушення за статтею 210-1 КУпАП щодо неявки до ТЦК повістка про виклик має бути підписана отримувачем.

     Норми поки що чинного законодавства вимагають, щоб повістка була вручена особисто і підписана особою, якій вона призначена. Про це у своєму рішенні від 5 березня 2024 року по справі 759/21944/23 зазначив Святошинський районний суд Києва.

    Форма розписки та її зміст визначені в Додатку 11 до Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов`язаних та резервістів, затвердженого постановою КМУ від 30 грудня 2022 року №1487, згідно з яким повістка має відривну частину розписку про те, що повістка про виклик у визначений час до відповідного районного (міського) ТЦК, одержана певним громадянином із засвідченням його особистим підписом. Інші форми запрошення, сповіщення про необхідність явки до ТЦК законодавцем не встановлені.

   У разі відмови від підписання повістки посадовою особою ТЦК у присутності свідків складається акт про відмову від отримання.

   За посиланням:https://sud.ua/uk/news/publication/299719-v-povestke-dolzhna-stoyat-podpis-litsa-kotoromu-ona-prednaznachena-sud-otmenil-postanovlenie-nachalnika-ttsk-o-privlechenii-k-otvetstvennosti-za-neyavku-v-ttsk