flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Як розмір соціальної допомоги на дитину з інвалідністю, так і розмір надбавки на догляд за такою дитиною не можуть бути нижчими від розміру прожиткового мінімуму, – КАС ВС

03 травня 2024, 13:34

      КАС ВС розглядав справу щодо перерахунку та виплати державної соціальної допомоги дитині з інвалідністю.Розмір соціальної допомоги на дитину з інвалідністю та розмір надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю не можуть бути нижчими від розміру прожиткового мінімуму, встановленого законом.

     Зазначені соціальні виплати не можна рахувати сукупно, оскільки допомога на дитину сплачується на утримання дитини з інвалідністю, а надбавка на догляд за дитиною сплачується безпосередньо на утримання особи, яка здійснює такий догляд і не має інших видів доходів. Такого висновку дійшов Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду у справі щодо перерахунку та виплати державної соціальної допомоги як дитині з інвалідністю до 18 років і надбавки на догляд за дитиною з інвалідністю до 18 років у розмірах, які не нижчі від прожиткового мінімуму, встановленого законом.

    Відповідно до обставин справи син позивача є особою з інвалідністю з дитинства. Рішенням управління соціальної політики позивачу призначено державну соціальну допомогу на дитину з інвалідністю з дитинства в розмірі 1418,90 грн та надбавку на догляд за дитиною з інвалідністю у розмірі 1372,00 грн.

     За посиланням:https://sud.ua/uk/news/sudebnaya-praktika/299733-kak-razmer-sotsialnoy-pomoschi-na-rebenka-s-invalidnostyu-tak-i-razmer-nadbavki-po-ukhodu-za-takim-rebenkom-ne-mogut-byt-nizhe-razmera-prozhitochnogo-minimuma-kas-vs